Menu nr 4 – 239 zł

Menu nr 4 – 239 zł

source link Zamówienia przyjmujemy do 20 grudnia. Zapraszamy do kontaktu mailowego: restauracjakaiser@gmail.com  lub pod nr telefonu: 22 297 13 96, 502 819 309.
Przystawki zimne wstawione w stół:

  • tatar z różowego łososia bogato doprawiony
  • kruche ciasto foie grass, galaretka porto z jerzyny
  • deska mięs pieczonych i pasztetów domowej produkcji
  • tatar z polędwicy wołowej z domowymi piklami
  • pieczywo, masło, oliwki

Przystawki ciepłe serwowane w stół:

  • pierogi na dwa sposoby (z kapustą i grzybami oraz cielęciną)
  • kapusta wigilijna z suszonymi śliwkami i borowikami

Zupy do wyboru (dwie z trzech):

  • barszcz czerwony z uszkami (z kapustą i grzybami)
  • krem z borowików
  • żurek staropolski podawany w chlebie z jajkiem i białą kiełbasą

Danie główne do wyboru:

  • turbot smażony podawany z fasolką szparagową i suszonymi pomidorami oraz puree truflowym z krewetkami
  • taglierini z czarnymi truflami w sosie śmietanowym, parmezan, brandy(przygotowuje szef kuchni przy gościach w krążku sera podpalając parmezan)
  • kotleciki cielęce podawane w sosie demi glace czosnkowym w towarzystwie szparagów i grillowanych warzyw
  • gnocchi z czarną truflą, szynką parmeńską i parmezanem

Deser:

  • patery domowych ciast: makowiec, sernik, jabłecznik, beza kawowo-orzechowa, babeczki z musem waniliowym i owocami

 

Wstecz